Zmaj Ognjena Vuka 2

Beograd, Srbija

Šolina 4a (kancelarija)

Beograd, Srbija

Pozovite nas

+381 11 409 32 48

Radno vreme

Pon - Pet 8:00-16:00

Schwing Stetter

Nemački kvalitet kod nas

Schwing GmbH je osnovao dvadesetpetogodišnji majstor mehaničar Friedrich Wilhelm Schwing u Nemačkoj 17. marta 1934 godine kao proizvodjač opreme za betonsku industriju. Njegovi proizvodi su brzo pronašli kupce u rudarstvu, industriji puteva kao i građevinarstvu. Od početka se njegova strast fokusirala na razvoj i proizvodnju betonskih građevinskih mašina što je i danas osnovna delatnost. Friedrich Wilhelm Schwing je uvek želeo da inovira proizvode koji mogu da olakšaju rad korisnika, učine ga efikasnijim i ekonomičnijim. Mnoga njegova dostignuća i patenti su bili pionirski inžinjerski podvizi, ispred njegovog vremena. Početkom pedesetih godina, beton je postao glavni građevinski proizvod na lokacijama širom sveta. Ljudi su počeli da prepoznaju ograničenja neprekidnog transportovanja betona pomoću dizalica. Kompanija je 1957. godine postigla veliki tehnološki napredak sa svojom hidrauličnom dvostrukom pumpom za beton. To je princip dizajna koji su usvojili gotovo svi drugi proizvođači i danas je standardni dizajn sirom sveta.

Kompanija Stetter koja je osnovana 1945. godine radeći u kovačkoj radionici u Memmingenu, vrlo rano je počela da se specijalizuje za dizajn opreme za mešanje betona. 1958. Stetter je lansirao prvi auto beton mikser. 1964. Stetter je izgradio fabrike betona velikog kapaciteta. 1965. godine Schwing je na tržište pustio prvu pumpu za beton montiranu na kamionu, koju je 3 godine kasnije doradio sa distributivnom granom i tako smo dobili današnji izgled auto beton pumpe. Ovo je bila još jedna prekretnica u istoriji građevinskih mašina.

Nekoliko godina kasnije, 1973. godine, Schwing je izgradio prve pumpe za beton montirane na kamionima koje su imale 45m velike grane. Iste godine, Schwing je stvorio novu podelu proizvoda: „Industrijski inženjering i zaštita životne sredine“. Ovo je bio početak ozbiljne proizvodnje muljnih pumpi specijalno razvijenih za industrijsku primenu, polje delovanja gde je Schwing i dalje jedan od svetskih lidera. Otprilike u isto vreme, Stetter se takođe aktivirao na polju inženjerstva zaštite životne sredine stavljajući na tržište prvo postrojenje za reciklažu zaostalog betona 1976. godine. Osmog marta 1982. godine, Schwing GmbH je preuzeo kompaniju Stetter GmbH kako bi obezbedio kompletan asortiman opreme za rukovanje betonom. Od tada je čitav spektar proizvoda, od proizvodnje betona, transporta i stavljanja do recikliranja zaostalog betona, dostupan iz jednog izvora. Manje od mesec dana kasnije, 1. aprila 1982. godine, postignuta je još jedna velika prekretnica kada je Schwing podneo američki patent za revolucionarni „Rock ventil“. Ova nova tehnologija je u potpunosti promenila polje za igru jer je koristila visoki pritisak u sistemu da pomogne zaptivanju ventila, umesto da radi protiv njega, što je bilo ograničenje prethodnih ventila. Od tada su postignuti brojni svetski rekordi u pumpanju betona korišćenjem opreme Schwing Stetter.

Zanima vas neki od naših proizvoda?

Ukoliko vas zanima neki od proizvoda iz našeg asortimana ili imate neko pitanje vezano za naše proizvode i usluge slobodno nas kontaktirajte.