Zmaj Ognjena Vuka 2

Beograd, Srbija

Šolina 4a (kancelarija)

Beograd, Srbija

Pozovite nas

+381 11 409 32 48

Radno vreme

Pon - Pet 8:00-16:00

BHS

Pretvaranje materijala u vrednost

BHS-Sonthofen je grupa kompanija čiji je vlasnik specijalizovana za mašinstvo i postrojenja. Sedište grupe je u Sonthofenu, Nemačka. BHS-Sonthofen pomaže kompanijama procesnog inženjeringa da proizvode više na bolji način: od mešanja, drobljenja, recikliranja, filtriranja i sušenja do reagovanja – na osnovu stručnosti u procesnom inženjerstvu menjaju sirovine tako da stvaraju nove vrednosti za njihove kupce. Svakog dana hiljade kupaca širom sveta imaju koristi od BHS inovativnih proizvoda i usluga u oblastima mašinskog, termičkog i hemijskog procesnog inženjerstva. BHS kupci dolaze iz širokog spektra industrijskih sektora, od hemijske i farmaceutske industrije, preko industrije građevinskih materijala do sektora reciklaže i zaštite životne sredine. BHS-Sonthofen je vodeća svetska tehnološka kompanija za rešenja procesnog inženjerstva sa više od 400 godina iskustva.

1607. Istorija kompanije započela je pre više od 400 godina, kada je u sadašnjem sedištu izgrađeno postrojenje za topljenje gvožđa. Tada su radovi proizvodili kovano gvožđe od rude gvožđa kopane u regionu.
1859. Prestala je industrija topljenja gvožđa u ovom regionu, čime je okončan rad peći Kraljevskog bavarskog topioničarskog zavoda Sonthofen. Sajt je prilagođen fokusiranjem na proizvodnju širokog spektra mašina, opreme i proizvoda za livnicu.
1888. Prva mešalica sa dve osovine za proizvodnju betona isporučuje se iz fabrike. Ono što je počelo malo – sa početnim punjenjem kroz 0,15 m³, neprestano se dalje razvija zbog velike potražnje za betonom. Danas najveća dvoosovinska šaržna mešalica sadrži do 9 m³ očvrslog betona po seriji i širom sveta je poznata kao „originalni proizvod“ među mešalicama za beton. Za velike međunarodne projekte smatra se međunarodnim referentnim pokazateljem u industriji. U 2019. godini kompanija je isporučila do danas najveću dvoosovinsku mešalicu u istoriji preduzeća sa zapreminom punjenja od 28.000 litara.
1912. Izgrađena je prva drobilica za čeljusti koja se koristila na lokalnim gradilištima. Prednosti mehaničke pomoći na glavnim gradilištima postale su brzo očigledne, što je podstaklo BHS da tokom narednih decenija razvije nove mašine za usitnjavanje. Ovo je poreklo današnjeg asortimana mašina za usitnjavanje.
1927. Nakon Prvog svetskog rata, „Huttenamt Sonthofen“ postao je deo „Baierische Berg-, Hutten- und Salzverke AG“ zajedno sa drugim bavarskim državnim preduzećima. Tokom ove promene, preimenovan je u „BHS-Huttenverk Sonthofen.
1953. BHS je razvio prvi rotacioni filter za pritisak. Na osnovu toga, BHS inženjeri su počeli da razvijaju različite tipove filtera za efikasno odvajanje čvrstih materija od tečnosti. Ovo je postavilo temelje današnjem odeljenju za tehnologiju filtracije.
1996. Početkom 1990-ih, država Bavarska prodala je svoje akcije u „Baierische Berg-, Hutten- und Salzverke AG“. To je rezultiralo da je BHS pogon Sonthofen postao pravno nezavisna kompanija „BHS-Sonthofen GmbH“. Uprava je pod vođstvom dr. Christofa Kemmanna preuzela sve akcije kompanije.
1997. Na poseban zahtev, BHS je isporučio prvu rotornu mlinicu za primenu u reciklažnoj industriji – kupac je bio više nego samo zadovoljan. Ovo je označilo početak odeljenja za tehnologiju recikliranja.

Zanima vas neki od naših proizvoda?

Ukoliko vas zanima neki od proizvoda iz našeg asortimana ili imate neko pitanje vezano za naše proizvode i usluge slobodno nas kontaktirajte.